fbpx
Сьогодні
11:43 05 Тра 2023

США й Австралія працюють над спільним пакетом військової допомоги Україні, – ЗМІ

Фото: Резніков/Фейсбук

США та Австралія працюють над спільним пакетом військової допомоги Україні, про який може бути оголошено до кінця травня.

Про це повідомляє AAP.

Зазначається, що інформація щодо спільного пакету військової допомоги з'явилася напередодні візиту президента Джо Байдена до Австралії.

"Ми активно підтримуємо зусилля України щодо відбиття російської агресії, і це буде відображено у бюджеті", – сказав керівник казначейства Австралії Джим Чалмерс журналістам у п'ятницю, 5 травня.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко сказав AAP, що "наразі рано про це говорити, але було б добре, якби щось подібне було, тому що це дуже допомогло б Україні".

Як зазначається, у вівторок Київ представив список побажань для допомоги, що включає бронетранспортери Hawkei, артилерію та боєприпаси.

Довідка

Сполучені Штати надають новий транш допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включатиме переважно боєприпаси та інше озброєння, якого потребують ЗСУ.

Новий пакет, зокрема, передбачає більше боєприпасів для американських систем HIMARS, додаткові снаряди для гаубиць, артилерії й мінометів, а також протитанкові засоби.

Це вже 37-й пакет оборонної допомоги Україні, виділений у межах повноважень президента (presidential drawdown), що передбачає негайні поставки озброєнь напряму з наявних фондів Міністерства оборони США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: