fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 19 Тра 2023

Зеленський в Джидді зустрівся з прем'єр-міністром Іраку

Фото: РБК-Україна / Віталій Носач

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 19 травня, в Саудівській Аравії в Джидді зустрівся з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Шіа Саббара Ас-Судані.

Про це пише Рубрика з посиланням на facebook глави держави.

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку Мухаммада Шіа Саббара Ас-Судані відвідати Україну для обговорення напрямів співпраці.

"Під час зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані подякував за солідарність Іраку з Україною та українським народом, тверду позицію в підтримці суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, принципу непорушності кордонів і дотримання норм міжнародного", – написав Зеленський у телеграм-каналі.

Він зустрівся з прем'єр-міністром Іраку в п'ятницю під час перебування в Джидді (Саудівська Аравія).

"Обговорили можливі шляхи участі Іраку в імплементації української Формули миру, що є надійним інструментом зупинення війни, а також взаємодію в гуманітарній сфері. Вдячні Іраку за підтримку України в межах міжнародних організацій, зокрема резолюцій Генеральної асамблеї ООН. Запросив прем'єр-міністра Іраку відвідати Україну з візитом з метою обговорення важливих напрямів міждержавного співробітництва", – повідомив Зеленський.

Довідка

Нагадаємо, Зеленський розпочав візит до Саудівської Аравії.

Також Рубрика писала, що президент Володимир Зеленський закликав членів Ліги арабських держав долучитися до імплементації української формули миру.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: