fbpx
Сьогодні
Фото 22:29 19 Тра 2023

Рішення для відбудови: United24 розігрує вишиванки створені Etnodim для амбасадорів платформи

13 унікальних вишиванок для амбасадорів United24 виготовили Etnodim за підтримки музею Івана Гончара. Вишиванки створили у двох екземплярах, одну з них розіграють серед донорів платформи.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Фандрейзингову платформу United24 запустили 5 травня 2022 року. Платформу позиціюють як головне "вікно" для збору коштів для України: вона має об'єднати підтримку від міжнародних благодійних фондів, урядів країн, публічних осіб і великих брендів. Ця ініціатива – одна з тих, хто зібрав найбільше коштів для України під час повномасштабної війни за даними Forbes й Opendatabot.

Але війна не закінчилась, росія далі продовжує свої руйнівні дії на території України. Отже, коштів на відбудову потрібно все більше і більше.

Яке рішення?

Для збору коштів, United24 розігрує вишиванки, які виготовив Etnodim за підтримки музею Івана Гончара для амбасадорів платформи.

United24 розігрує вишиванки

Як це працює?

За основу для сорочок взяли орнаменти з різних регіонів України, які доповнили елементами, повʼязаними з кожним амбасадором. В основі вишиванки Кетрін Винник лежить традиційний орнамент Галичини, звідки родом бабуся й дідусь акторки.

United24 розігрує вишиванки

На сорочці киянина Андрія Шевченка зобразили каштани. Орнамент на вишиванці Мішеля Азанавічуса характерний для Волині, звідки родом бабуся режисера, темно-синя сорочка космонавта Скотта Келлі з вишитими зорями й небесними світилами. Кольори й орнамент вишиванки для фронтмена Imagine Dragons Дена Рейнольдса притаманні традиційним рушникам Східного Поділля, на якій замість коників з'явилися стилізовані дракони.

Виграти сорочку можна, якщо задонатити на відбудову ліцею в селі Бузова.

зруйнований ліцей

Донатьте за посиланням 24 долари, вибирайте вишиванку, яка подобається найбільше.

Збір триває з 18 травня до 1 червня.

Довідка

Нагадаємо, що українські дослідники на станції "Академік Вернадський" приєдналися до святкування Дня вишиванки, вбравшись для цього у власні сорочки з традиційним орнаментом, а дехто – в унікальні антарктичні вишиванки.

Також Рубрика писала, що Зеленський у День вишиванки показався в сорочці з особливим орнаментом, а його дружина в Сеулі теж була у вишиванці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: