fbpx
Сьогодні
Фото 13:45 18 Тра 2023

Зеленський у День вишиванки показався в сорочці з особливим орнаментом: його дружина в Сеулі теж була у вишиванці

English version here

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський 18-го травня, коли в Україні відзначається День вишиванки і День пам'яті жертв геноциду кримських татар, показався в вишитій сорочці, орнамент якої має дуже особливе значення. А перша леді у Сеулі вдягла вишиванку, дбайливо привезену з дому.

Про це пише Рубрика з посиланням на Instagram президента та Телеграм Зеленської.

"Цього року – два сенси, об'єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно!", – як саме поєдналися ці сенси, пояснив Зеленський.

Як і щороку, президент у цей день надягнув вишиванку.

Фото: Instagram Зеленський

"Сьогодні на мені особлива вишиванка – з орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів. Символи нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі. Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура. Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру!", – закликав він.

Перша леді сьогодні у Сеулі, під час робочої поїздки, теж вдягла вишиванку.

Зеленська

Фото: t.me Зеленська

Зеленська у Сеулі зустрічалася з українцями

Фото: t.me Зеленська

Зеленська у Сеулі зустрічалася з українцями

Фото: t.me Зеленська

"Українські вишиванки на вулицях Сеула. Дбайливо привезені з дому, спеціально передані близькими, замовлені у місцевих майстрів, старовинні, з історією, і сучасні, які свою історію лише починають.

Сьогодні бачу це на власні очі – бо зустрічаюся з українською діаспорою у Республіці Корея. Тут понад дві тисячі наших співгромадян, але ця невелика громада – потужна рушійна сила мітингів, заходів і просвітницької роботи на підтримку України", – написала Зеленська.

Довідка

Нагадаємо, дизайнер бренду Indposhiv розповіла про створення вишиванки, яку одягнув Зеленський на День прапора.

Також, в лютому Зеленський показував свій мілітарі-гардероб та кімнату на Банковій, в якій живе від початку повномасштабної війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: