fbpx
Сьогодні
Фото 20:37 15 Тра 2023

Україна у Нью-Йорку отримала міжнародну відзнаку "Voices of Courage Awards"

English version here

Фото: Facebook / Halyna Skipalska

Нагороду "Voices of Courage Awards" (Голоси хоробрості) отримала правозахисниця та директорка міжнародного благодійного фонду "Української фундації громадського здоров'я" Галина Скіпальська.

Про це інформує Рубрика.

Премію вручає "Жіноча комісія у справах біженців" (Women's Refugee Commission) світовим лідерам, які відстоюють справедливість, гендерну рівність, життя та права жінок і дітей-біженців.

Галина Скіпальська – активістка, правозахисниця, благодійниця, яка понад 20 років займається громадською діяльністю в Україні.

Фото: Галина Скіпальська

Скіпальська є директоркою організації охорони здоров'я HealthRight International (Право на здоров'я) в Україні, а також виконавчою директоркою МБФ "Українська фундація громадського здоров'я".

З початку повномасштабної війни Галина Скіпальська допомагає внутрішньо переміщеним жінкам та дітям, а також постраждалим від гендерно зумовленого та сексуального насильства, пов'язаного з війною.

У 2022 році організації, які вона представляє, надали соціальні, психологічні та гуманітарні послуги понад 400 тисячам жінок та дітей.

"Я маю амбітну мету – зробити Україну кращою країною, країною з нульовою терпимістю до насильства щодо жінок. Я мрію про Україну, де кожна жінка знає свої права в суспільстві, сім'ї та соціумі. Україна, в якій кожна жінка може себе реалізувати та розкрити. Україна, де жінки здорові та щасливі", – сказала Галина Скіпальська.

Цьогорічними лауреатками премії також стали:

  • Махбуба Серадж — виконавча директорка Центру розвитку навичок афганських жінок (AWSDC) і президентка правління Мережі афганських жінок (AWN);
  • національна ініціатива Welcome.US, спрямована на те, щоб допомагати тим, хто шукає притулку у США;
  • Лінда Томас-Грінфілд — пані посол США в ООН.

Фото: Галина Скіпальська

Довідка

Нагадаємо, українські правозахисники отримали Премію свободи імені Сахарова за документування злочинів росіян.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: