fbpx
Сьогодні
16:57 17 Тра 2023

Справа Гандзюк: стало відомо, коли оголосять вирок Мангеру та Левіну

Фото: Фейсбук / Хто замовив Катю Гандзюк?

У Дніпровському райсуді столиці у справі нападу на активістку Катерину Гандзюк завершилася стадія дебатів, суд пішов до нарадчої кімнати. Вирок у справі буде оголошене після 20 червня.

Про це повідомив прокурор Андрій Синюк, передає Укрінформ.

"У кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови Херсонської обласної ради та помічника депутата вказаної ради в організації нападу на Катерину Гандзюк завершено судові дебати. Обвинувачені виступили з останнім словом, після чого суд пішов до нарадчої кімнати", – сказав він.

Синюк зазначив, що під час судових дебатів наполягав на призначенні обвинувачуваним – ексголові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру і помічнику депутата облради Олексію Левіну – покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

"Вирок буде оголошений орієнтовно після 20 червня", – додав він.

Довідка

Громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні.

Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і помічник депутата облради Олексій Левін, підозрювані в організації замаху на Гандзюк, перебувають під вартою.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: