fbpx
Сьогодні
09:13 25 Бер 2022

Російські окупанти у Херсоні пограбували квартиру Катерини Гандзюк

English version here

Російські агресори пограбували херсонську квартиру активістки Катерини Гандзюк, яка загинула у 2018 році.

Про це спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» повідомляє у Фейсбуці.

«Рашисти обікрали та пошкодили квартиру Каті Гандзюк у Херсоні. Виламали двері «іменем російської федерації» та зазначали, що ця квартира є «об'єктом, який загрожує «расійскай гасударствєннасті». Мабуть, їхній «гасударствєннасті» загрожували особисті речі Каті, її книги, кімната, куди вона майже 4 роки не заходила. Більш за все «расійскай гасударствєннасті» загрожували цінні речі з Катіної квартири – прикраси, техніка, меблі та продукти», – ідеться в повідомленні.

У спільноті зауважили, що чудово розуміють, чому саме загарбники воюють з Гандзюк, яка загинула більш як три років тому. «Для маленького Херсона, який зараз бореться проти російської окупації, Катя була і є символом боротьби за правду, національні цінності та справедливість. росії потрібно знищити всі символи, показати свою вищість, показати, що сила значить більше, аніж справедливість. Але грабувати квартиру, де мешкала Катя і в якій зараз мешкає її самотній батько – це не про силу. Це про відчай русні, їхній страх перед українським Херсоном та сміливими містянами», – сказано в повідомленні.

«Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це «об'єкт, який загрожує російській державності», – розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.

Обшуки в помешканні тривали понад три години. Свідки розповіли, що з квартири винесли декілька мішків із речами.

Нагадаємо, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 років позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: