fbpx
Сьогодні
10:59 16 Тра 2023

У Повітряних силах прокоментували роботу ППО під час російської ракетної атаки на Київ

Збиття всіх 6 ракет Х-47М2 "Кинджал" силами протиповітряної оборони Києва, які російська армія спрямувала проти столиці у ніч на 16 травня, є вражаючим показником.

Про це під час телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він підкреслив, що повітряну ворожу атаку українські повітряники успішно відбили.

"Були застосовані аеробалістичні ракети із шести літаків МІГ 31К, які є носіями "Кинджалів". Шість таких ракет було спрямовано проти столиці і всі вони були знищені нашою протиповітряною обороною", повідомив Ігнат.

Представник Повітряних Сил додав, що також окупанти атакували Україну за допомогою кораблів, які розміщені в Чорному морі.

Силами ППО було знищено 9 крилатих ракет "Калібр" на різних напрямках, а також балістичні ракети. Загалом було знищено 18 ракет.

"Робота надзвичайно успішна. Шість "Кинджалів" – це вражаючий показник… Київ залишається в епіцентрі події, тому що столиця завжди була в пріоритеті росіян, через те її захищають серйозними засобами ППО. Інфраструктура та інші важливі державні об'єкти – завжди будуть у пріоритеті у ворога", резюмував Ігнат.

Довідка

Вночі 16 травня на території всієї України оголошували повітряну тривогу, у Києві і Київській області – двічі за ніч.

У столиці прогриміла серія гучних вибухів, спрацювала ППО.

Російські окупаційні війська увосьме завдали комплексного удару по Києву з початку травня. Цього разу ворог вдарив з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА та крилатих ракет.

У Києві на територію зоопарку в Шевченківському районі впали уламки збитої ракети, уламки ракет також приземлилися у Дарницькому, Оболонському і Солом'янському районах.

Як писала Рубрика, українські Сили ППО знищили вночі усі 18 російських ракет, серед них 9 "Калібрів" та 6 "Кинджалів".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: