fbpx
Сьогодні
08:08 16 Тра 2023

Комплексна атака: цієї ночі армія рф вдарила по столиці безпілотниками та крилатими ракетами

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

Вночі, 16 травня, російські окупаційні війська увосьме завдали комплексного удару по Києву з початку травня. Цього разу ворог з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА та крилатих ракет.

Про це повідомили в КМВА, міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram, пише Рубрика.

Як зазначили у військовій адміністрації, атака була винятковою за своєю щільністю — максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

Основні події цієї ночі

  • Через запуск ракет майже по всій Україні пролунала повітряна тривога. А пізніше і вся Україна "почервоніла".
  • Пізніше у Києві було чути звуки вибухів. Очевидці у соціальних мережах повідомляли, що звуки були дуже потужними і нагадували феєрверк, неба почервоніло від заграви.
  • Своєю чергою очільник Офісу президента Андрій Єрмак зауважив, що по ворожих цілях працює ППО, а тому закликав не знімати його роботу та не викладати до соціальних мереж.
  • Робота ППО була успішною, проте столицю засипало уламками ворожих ракет. Очільник Києва Віталій Кличко повідомив, що на територію зоопарку у Києві впали уламки ракети.
  • Також у Соломʼянському районі Києва унаслідок падіння ракети спалахнуло кілька авто. До того ж ушкоджена будівля площею 200 м кв. Рятувальники працювали на місці.
Атака на Київ, росія

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

Очільник Києва Віталій Кличко повідомив:

"Вибухи в Києві. Кілька – в Соломʼянському районі. А в Шевченківському, на територію зоопарку, впали уламки ракети.

У Соломʼянському районі, попередньо внаслідок падіння уламків ракети, сталося загоряння кількох авто, ушкоджена будівля площею 200 м кв. Рятувальники працюють на місці. 

У Дарницькому районі столиці, внаслідок падіння уламків ракети, пошкоджені два автомобілі. Інформація про постраждалих не надходила.

За попередньою інформацією, в Соломʼянському районі – троє потерпілих. В Оболонському, де впали уламки, постраждалих немає.

У лісопарковій зоні в Дарницькому районі впали уламки БПЛА, без загоряння".

Атака на Київ, росія

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

Своєю чергою Попко розповів, що найбільше пошкоджень внаслідок падіння уламків – у Солом'янському районі.

"Попередньо зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження в Солом'янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кількох одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована", наголосив очільник військової адміністрації.

 За попередньою інформацією начальника КМВА, переважна більшість ворожих цілей в повітряному просторі Києва була виявлена і знищена.

"Ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу", – наголосив він.

Своєю чергою Попко розповів, що найбільше пошкоджень внаслідок падіння уламків – у Солом'янському районі.

Голова столиці також пізніше заявив, що унаслідок ворожої атаки на Київ потерпіло троє осіб.

Через невеликий проміжок часу після відбою повітряної тривоги у Києві та області знову оголосили її через рух ворожих безпілотників.

Пізніше розповіли, що південніше Борисполя сили ППО працювали по БПЛА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: