fbpx
Сьогодні
18:20 16 Тра 2023

Glovo вводить нову програму соціальних стандартів для кур’єрів: у чому рішення

Glovo впроваджує нову програму соціальних стандартів для кур'єрів.

Про це повідомили у пресслужбі компанії, передає the village.

У чому проблема?

Більшість робочого часу кур'єри перебувають у постійному русі, курсуючи містом. Всім доводиться мати справу з переміщенням у публічному просторі, який часто буває ворожим і небезпечним. Здавалося б, кур'єри, які виконують важку роботу та регулярно стикаються з ризиками, мають бути додатково захищеними. Проте, попри всі небезпеки, більшість служб доставки влаштовують працівників неофіційно, сприймаючи їх просто користувачами програмного забезпечення, але аж ніяк не співробітниками компанії.

У 2019 році в Києві відбулися дві великі кур'єрські акції. Одна була організована після того, як компанія Glovo запровадила нову систему бонусів, за якої гловер тепер отримує менші гроші при більшому навантаженні.

Інша — акція пам'яті двадцятирічного кур'єра Glovo Михайла Іванова, який потрапив у ДТП у Харкові під час виконання замовлення, а згодом помер у лікарні.

Яке рішення?

Нова програма соціальних стандартів передбачає справедливий дохід і вищий рівень захищеності для всіх, хто доставляє через платформу, кажуть у Glovo.

Як це працює?

Зокрема, кур'єри матимуть додаткові бонуси за певну кількість здійснених доставлень, що дасть їм змогу взяти паузу для відпочинку, відзначають у компанії.

Для визначення розміру оплати за годину залучатимуть незалежних експертів нідерландської науково-дослідницької організації WageIndicator.

"Активних" кур'єрів компанія забезпечить ширшим медичним страхуванням, зокрема надасть доступ до телемедицини й інших бонусів для фізичного й ментального здоров'я.

Також найактивніші кур'єри зможуть отримати допомогу з нагоди народження дитини – 10 тисяч гривень на дитячі товари.

Крім того, Glovo надає вільний доступ до цифрової платформи G-learning для всіх зареєстрованих кур'єрів, де вони можуть пройти 20 онлайн-курсів із маркетингу, ІТ, управління бізнесом та інших галузей.

Компанія також започатковує регулярні фокус-групи для отримання зворотного зв'язку від кур'єрів щодо їхнього досвіду роботи. Кур'єри матимуть можливість поскаржитися на дискримінацію й подати апеляцію у випадку несправедливого блокування.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: