fbpx
Сьогодні
11:45 16 Тра 2023

До України приїхали французькі слідчі провести розслідування загибелі журналіста AFP

Із Франції прибули в Україну слідчі, щоб провести розслідування загибелі журналіста інформагентства AFP Армана Сольдіна, який загинув під час російського ракетного обстрілу поблизу Часового Яру на Донеччині.

Про це розповіла керівниця офісу міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє у коментарі "Укрінформу".

Представниця правозахисної організації нагадала, що прокуратура Франції розпочала розслідування загибелі Сольдіна на війні в Україні. Вона відзначила, що справа просувається доволі швидко.

"Ми на зв'язку із французькою стороною. Вони співпрацюють з Офісом генпрокурора України. Ми знаємо, що вчора (14 травня. – Ред.) четверо слідчих прибули з Франції і почали збирати свідчення", – сказала Кавельє.

Керівниця офісу додала, що "Репортери без кордонів" приділяють багато уваги цій справі, адже вбивство журналіста – це не лише воєнний злочин проти цивільної людини.

"Журналісти виконують соціальну функцію – надавати достовірну інформацію для суспільства, і Арман Сольдін робив це професійно", – зазначила вона.

Національна антитерористична прокуратура Франції розпочала розслідування за фактом загибелі відеожурналіста агентства AFP Сольдіна.

Нагадаємо, що 32-річний Сольдін загинув у вівторок 9 травня під час ракетного обстрілу із систем "Град" околиць міста Часів Яр.

Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу, про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Як повідомляє Lemonde, Арман Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. Обстріл стався близько 16:30.

32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

Довідка

Нагадаємо, унаслідок російського обстрілу Антонівського мосту поблизу Херсона 26 квітня загинув український продюсер італійської газети La Repubblica Богдан Бітік. Журналіст La Repubblica Коррад Зуніно дістав поранення.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом під час виконання професійної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: