fbpx
Сьогодні
08:32 10 Тра 2023

Поблизу Бахмута загинув журналіст агентства AFP Солдін

English version here

На сході України вчора, 9 травня, від ракетного обстрілу поблизу Часового Яру загинув відеокоординатор по Україні агентства AFP Арман Солдін.

Про це повідомили AFP колеги, які стали свідками інциденту, пише агентство у твіттер.

"Ми пригнічені, дізнавшись про смерть відеожурналіста AFP Армана Солдіна сьогодні на сході України. Усі наші думки з його родиною та близькими", – йдеться в повідомленні.

Також про смерть іноземного журналіста повідомив Інститут масової інформації.

Арман Солдін загинув від ракетного обстрілу поблизу Часового Яру, про це розповіли колеги, які стали свідками інциденту. Напад стався на околицях міста неподалік Бахмута.

Як повідомляє Lemonde, Арман Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. Обстріл стався близько 16:30.

32-річний Солдін загинув, коли ракета влучила неподалік місця, де він лежав. Решта команди не постраждала.

"Все агентство спустошене втратою Армана, – сказав голова AFP Фабріс Фріс. – Його смерть є жахливим нагадуванням про ризики та небезпеки, з якими щодня стикаються журналісти, висвітлюючи конфлікт в Україні".

Арман Солдін народився в Сараєві, був громадянином Франції. Він почав працювати на AFP як стажист у римському бюро у 2015 році, а потім перейшов до лондонського. Він був частиною першої команди AFP, яка вирушила до України після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і прибув наступного дня. З вересня Солдін жив в Україні, керував висвітленням команди та регулярно їздив на передову на сході та півдні.

За даними ІМІ, Арман Солдін став 57-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії, та 10-м журналістом під час виконання професійної діяльності.

Довідка

Нагадаємо, унаслідок російського обстрілу Антонівського мосту поблизу Херсона 26 квітня загинув український продюсер італійської газети La Repubblica Богдан Бітік. Журналіст La Repubblica Коррад Зуніно дістав поранення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: