fbpx
Сьогодні
21:48 13 Тра 2023

Зеленський вважає, що понад 70% білорусів підтримують Україну та проти росії

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський переконаний, що понад 70% білоруського населення виступають проти російської федерації та підтримують Україну.

Про це заявив український лідер в інтерв'ю італійським ЗМІ.

"Я не вважаю, що Білорусь – це Росія. Росія робить все, щоб зробити з білорусі Росію. Навіть не так, щоб зробити її частиною Росії…

Але люди, понад 70% населення Білорусі сьогодні проти Росії, засмучені війною, підтримують Україну. І це вже велика різниця. Це означає, що, попри інформаційну політику й на будь-які наративи, білоруси борються.

Це складно, коли тобі по телебаченню, в інтернеті й газетах говорять, що Росія твій брат, а Україна ворог, складно жити в цьому наративі. Але вони борються, і я вважаю, що суспільство Білорусі залишиться незалежним.

Це складно, це теж війна. У них немає жертв, але є втрачені люди, яким промили мозок. Це війна за незалежність, свободу вибору. Вони розуміють, що вони можуть бути наступними. Вони, Молдова чи балтійські держави – хто наступний?", наголосив Президент.

Зеленський також зазначив, що перші важливі кроки щодо українського контрнаступу відбудуться "незабаром": всі це побачать, а росія відчує.

"Ми дуже серйозно готуємось. І дуже серйозні кроки будуть обов'язково. Я знаю, що ми всі мотивовані. І не тільки ті, хто знає цей задум, а наш народ…. Я не можу вам відповісти (де і коли почнеться контрнаступ – ред.). Але ви точно це побачите, а Росія це точно відчує.

…Ми віримо в перемогу і віримо, що перші важливі кроки будуть незабаром", зазначив Глава української держави.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджією Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Італії. Глава Італії заявив, що мир в Україні має бути справжнім, "не капітуляцією".

Окрім того, 13 травня, у Римі Глава України провів переговори з главою уряду Італії Джорджією Мелоні та заявив про важливі рішення для захисту українського неба.

У Ватикані президент України Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: