fbpx
Сьогодні
Фото 20:22 13 Тра 2023

На Київщині в Ірпені відкрили нове модульне містечко "Ластівка"

Фото: Укрінформ

В Ірпені Київської області для осіб, які втратили житло внаслідок військових дій відбулося відкриття модульного містечка "Ластівка".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як писала Рубрика, у листопаді минулого року в Ірпені, на території колишнього санаторію "Ластівка", розпочали будівництво двоповерхового модульного містечка. Воно буде найбільшим в Україні.

Фінляндія надала для будівництва містечка 12 таунхаусів на три квартири кожний (загалом 36 квартир). Польща забезпечує спорудження ще 240 квартир.

Як розповідає журналіст, завдяки співпраці Ірпінської міської ради, Посольства Фінляндії в Україні, Київської обласної військової адміністрації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в місті-герої Ірпінь відбулося відкриття модульного містечка на території колишнього санаторію "Ластівка".

Ірпінь, модульне містечко Ластівка

Фото: Укрінформ

У відкритті містечка взяли участь:

  • Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії Яакко Лехтовірта,
  • заступниця міністра Мінінфраструктури Наталія Козловська,
  • голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко,
  • Ірпінський міський голова Олександр Маркушин,
  • депутати Ірпінської міської ради.

Загалом Ірпінь отримав 12 фінських таунхаусів по три квартири кожний – це 36 повноцінних квартир, які облаштовані всім необхідним для комфортного життя.

Ірпінь, модульне містечко Ластівка

Фото: Укрінформ

У будиночках проживатимуть люди пільгових категорій: багатодітні, родини загиблих Героїв, військовослужбовці, пенсіонери.

"Містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Зокрема багатодітні родини, сім'ї загиблих, люди з інвалідністю, соціальні працівники, родини військових. Усі вони – мешканці Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії", підкреслив Кравченко.

Будинки зроблені з дерева. Всі вони обладнані душовими та кухнями. Є гаряча вода та опалення. Житло обладнане необхідною технікою, меблями, посудом, кондиціонерами та речами першої потреби. Площа кожної квартири – 27-28 кв. м.

Ірпінь, модульне містечко Ластівка

Фото: Укрінформ

На випадок вимкнення електроенергії містечко має альтернативні потужні джерела – два генератори по 100 кВт кожний.

Усі зручності також у пішій доступності – маршрутки до Києва, школа, парк.

Благоустрій території допомогла облаштувати Київська обласна військова адміністрація. На комплекс робіт із благоустрою було виділено 5 млн грн.

Ірпінь, модульне містечко Ластівка

Фото: Укрінформ

Після завершення війни модульне містечко залишиться у власності громади.

"Модульні містечка – це тимчасове рішення. Зараз ми розробляємо нову програму Київської міської державної адміністрації щодо ремонту і покращення гуртожитків. Вони будуть більш сучасні, щоб люди переїжджали з модульних містечок до комфортного місця проживання. Але це не кінець. Основне наше завдання – забезпечити кожну людину, яка втратила своє житло, постійним місцем проживання", – підкреслив Кравченко.

Ірпінь, модульне містечко Ластівка

Фото: Укрінформ

Як повідомлялося, на Київщині російські окупанти зруйнували та пошкодили понад 27 тис. об'єктів. Більшість – це цивільна інфраструктура.

На цей час вже відновлено майже 11,9 тис., з яких повністю – понад 6,5 тис. багатоповерхівок та приватних будинків, частково із забезпеченням життєдіяльності майже 4 тис. житлових об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: