fbpx
Сьогодні
17:55 25 Бер 2023

У Київській області відкрили модульне містечко для тимчасового проживання

У Дмитрівці на Київщині відкрили модульне містечко для тимчасового проживання тих, хто лишився осель внаслідок російської військової агресії.

Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

Модульне містечко у Дмитрівці розраховане для тимчасового проживання мешканців громади, які втратили домівки через воєнні дії, та внутрішньо переміщених осіб.

Містечко складається із трьох секцій. Кожна секція має 21 кімнату для проживання, санвузол, кухню, їдальню, дитячу кімнату та кімнату-сушарку для одягу.

Також тимчасове житло обладнане необхідною технікою, меблями, посудом, речами першої необхідності. Поруч встановлений потужний генератор на 220 кВт, що стане альтернативним джерелом електроенергії.

Загалом містечко розраховане на одночасне розміщення 252 людей. Наразі в двох секціях вже проживає 41 сім'я — це 115 осіб. Третя секція повністю готова до заселення нових мешканців.

Це вже 16 модульне містечко, встановлене в Київській області за сприяння Польського уряду та підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. До цього модульні містечка для тимчасового проживання людей були встановлені та функціонують і зараз в Ірпені, Бучі, Кухарях, Василькові, Іванкові, Макарові та інших населених пунктах пристоличного регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: