fbpx
Сьогодні
10:46 08 Тра 2023

рф вербує трудових мігрантів для війни проти України, – розвідка Британії

російські військові вербувальники націлені на трудових мігрантів з Центральної Азії, які перебувають в росії.

Про це у Твіттері повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку.

Вербувальники відвідують мечеті та імміграційні служби з метою вербування. Там співробітники, які розмовляють таджицькою та узбецькою мовами, регулярно намагаються вербувати мігрантів.

"Вербувальники пропонували бонуси за реєстрацію у розмірі 2390 доларів США і зарплату до 4160 доларів США на місяць. Мігрантам також пропонують прискорений шлях отримання російського громадянства – від шести місяців до одного року, замість звичайних п'яти років", – йдеться в повідомленні.

Висока щомісячна заробітна плата і бонуси при вступі на службу спонукають деяких трудових мігрантів до вступу. Ці новобранці, ймовірно, будуть відправлені на українську лінію фронту, де рівень втрат є надзвичайно високим.

Зазначається, що вербування мігрантів є частиною спроб міністерства оборони росії досягти своєї мети – набрати 400 000 добровольців для участі в бойових діях в Україні.

"Влада (росії) майже напевно намагається відкласти будь-яку нову відкриту обов'язкову мобілізацію на якомога довший термін, щоб мінімізувати внутрішні розбіжності", – підсумували в розвідці.

Довідка

Сили оборони України за час повномасштабної війни ліквідували близько 194 тисяч 970 російських загарбників, з них 540 осіб — за останню добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: