fbpx
Сьогодні
Фото 21:46 04 Тра 2023

У Нідерландах Зеленський відвідав базу ВПС, де навчаються наші захисники та ознайомився зі зброєю для України

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Королівства Нідерланди відвідав базу Королівських військово-повітряних сил цієї країни.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Як зазначають у ОПУ, під час звернення до Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте й міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, український лідер подякував їм і всім у Нідерландах, хто допомагає Україні.

Як зауважив Глава держави, зброя із цієї бази, яка допомагає українським захисникам, берегтиме нормальне, вільне, засноване на повазі життя українців і всіх європейців.

"Все це наближає перемогу, нашу спільну перемогу. Ми розіб'ємо російське зло й захистимо нашу свободу, наш спільний європейський спосіб життя", – заявив Володимир Зеленський.

Окрім того, Глава держави зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання в Нідерландах, курсантами Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка, а також із пораненими воїнами, які перебувають на реабілітації в лікувальних закладах.

Зеленський у Нідерлагдах на військовій базі

Фото: Офіс Президента

"Тут і зараз ми бачимо, що таке допомога і що таке захист життя. Це найпочесніша місія – робити все, щоб життя перемогло", підкреслив Глава держави.

Зі свого боку Кайса Оллонгрен зазначила, що ця база – одна з локацій, на якій Нідерланди готують військове обладнання та озброєння для України.

"Відданість ваших солдатів справді надихає. Вони борються за вільну Україну. За Україну, яку зможуть передати своїм дітям. І ставки високі як для України, так і для всіх нас тут, у Нідерландах, і для всіх, хто поділяє цінності демократії, міжнародного права й територіальної цілісності", – сказала вона.

Міністр оборони повідомила, що Нідерланди підготували для потреб Міжнародного кримінального суду мобільну лабораторію для судмедекспертизи в Україні. Це дуже важливо для притягнення до відповідальності винних у злочинах.

Вона наголосила, що Нідерланди продовжать допомагати українському народові в його прагненні відбити російську агресію.

"Ми й далі робитимемо значний внесок у зміцнення військового потенціалу України. Зараз і в майбутньому, так довго, як це буде потрібно", – зазначила Кайса Оллонгрен.

Разом із Прем'єр-міністром і міністром оборони Нідерландів Володимир Зеленський оглянув зразки військової техніки, яку передають Україні.

Зеленський у Нідерлагдах на військовій базі

Фото: Офіс Президента

Президент поспілкувався з інструкторами, котрі проводять навчання для українських військовослужбовців, зокрема щодо використання сучасних західних систем озброєння.

Український лідер також поспілкувався з українськими захисниками, які проходять реабілітацію після бойових поранень.

Зеленський у Нідерлагдах на військовій базі

Фото: Офіс Президента

Володимир Зеленський наголосив, що Україна пишається своїми воїнами.

"Дякую вам за службу й бажаю всім нам перемоги", – зазначив він.

Крім того, Президент поспілкувався з експертами-криміналістами, які займаються збором доказів російських злочинів на території України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: