fbpx
Сьогодні
Відео 18:58 04 Тра 2023

Президент України зустрівся з королем Нідерландів: про що говорили

Володимир Зеленський побував на аудієнції у короля Нідерландів Віллема-Александра. Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський побував на аудієнції у короля Нідерландів Віллема-Александра.

Про це Глава держави повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Подякував за всебічну підтримку Нідерландами України в захисті нашої свободи та незалежності, а також за особисту турботу короля та королівської родини про українців, які прибули до Нідерландів у пошуках прихистку від війни", наголосив Зеленський.

Президент підкреслив, що з перших днів нападу росії Україна відчуває, що Нідерланди та весь нідерландський народ разом з Україною.

Зеленський побував на аудієнції у короля Нідерландів Віллема-Александра.

Фото: Офіс Президента

Окрім того, Зеленський високо оцінив тісне партнерство, яке Україна та Нідерланди вибудували впродовж останнього року на багатьох рівнях.

Також він відзначив символічність того, що аудієнція в короля Нідерландів відбулась у важливий для його країни День пам'яті, коли жителі Нідерландів віддають шану солдатам і цивільним особам, які загинули під час Другої світової війни, а також в інших військових конфліктах та миротворчих місіях.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Нідерландах, де він зустрівся з прем'єром Марком Рютте, а також з главою уряду Бельгії Олександром де Кроо.

Як повідомляли, за підсумками саміту України й північноєвропейських держав у Гельсінкі в середу Зеленський заявив, що Україна повинна стати наступним членом НАТО після того, як до Альянсу приєднається Швеція.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: