fbpx
Сьогодні
22:22 04 Тра 2023

Серед бажаючих вступили до лав "Гвардії наступу" 5% становлять жінки, – МВС

До "Гвардії наступу", окрім чоловіків, заявки подали близько 5% жінок.

Про це заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко розповіла під час спеціальної події Українського жіночого конгресу, пише Рубрика.

"На етапі подачі заявок було близько 5% жінок, але це дуже суворий відбір. І мотивація, і фізичний рівень підготовки мають бути досить високими. Зараз ми відслідковуємо, що тільки 2% проходять до "Гвардії наступу", зазначила заступниця міністра.

Довідка

На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів "Гвардії наступу". Ці підрозділи націлені, зокрема, на звільнення окупованих Росією територій.

Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть служити. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід.

Нагадаємо, що станом на 2 травня, в Україні вже сформували повністю вісім бригад "Гвардії наступу", вони надійдуть під командування Сил оборони після отримання бойового завдання, окрім того, буде ще набрано додаткові підрозділи.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: