fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 02 Тра 2023

У Вінниці поблизу річки Дьогтянець встановили мапи з QR-кодом: навіщо це рішення

Фото: Вінницька міська рада

Біля річки Дьогтянець на Вінничині почали тестувати навігацію малими річками міста, встановивши там вказівники, що показують на водойми і містять QR-код зі спеціальними мапами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Вінницької міської ради.

У чому проблема?

Природа України дуже різноманітна та багата. Проте, більшість мешканців, що проживають поблизу лісів, річок не знають історію виникнення тієї чи іншої природної системи.

"Два роки тому, коли ми вперше провели експедицію малою річкою, учасники були вражені тим, що ніколи не знали про ці стежки, хоч і завжди проживали неподалік", – розповіла керівниця відділу інфраструктурних проєктів "Інституту розвитку міст" Яна Чайковська.

Яке рішення?

Було вирішено протестувати навігації малих річок Вінниці. Це розпочалось у рамках проєкту "Інтегрований розвиток міст України ІІ", що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії.

Як це працює?

Підкреслюють, що проєкт про створення навігаційної системи зафіксовано у Концепції розвитку малих річок Вінниці. А тестові вказівники на цей час інформують містян про Дьогтянець на частині його відрізку у парку Вишенському.

Вінниця, Дьогтянець, мапа річкм

Фото: Вінницька міська рада

Зазначають, що протоптана стежка вздовж Дьогтянця тепер "говорить" про те, що тут є річка і що ця річка має назву.

Мапа за QR-кодом на вказівниках показує, звідки Дьогтянець починається та які є доступні шляхи вздовж між Вишенькою та Слов'янкою.

Вінниця, Дьогтянець, мапа річкм

Фото: Вінницька міська рада

"Навіть без додаткового благоустрою, шлях вздовж річища малої річки несе цінність чистого повітря, унікальних для міста природних ландшафтів, тиші та контакту з природою", – йдеться у повідомленні.

Вінниця, Дьогтянець, мапа річкм

Фото: Вінницька міська рада

Також ми розповідали, що на Вінниччині стартувало будівництво екожитла для переселенців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: