fbpx
Сьогодні
10:43 01 Тра 2023

Екорішення: на Рівненщині ділянки, пошкоджені через видобуток бурштину, засадили деревами

English version here

На Рівненщині висадили 180 тисяч саджанців сосни та берези на ділянці підприємства "Сонячне ремесло", яке легально видобуває бурштин карʼєрним способом.

Про це повідомили на Поліського лісового офісу.

У чому проблема?

Загалом у масивах держлісфонду Рівненської області нелегальним видобутком сонячного каміння пошкоджено більше 4,5 тисячі гектарів лісів. Вони розміщені на території Сарненської, Рафалівської, Висоцької та Клесівської філій.

Яке рішення?

"Це гарний приклад, коли бізнес, який має всі дозволи та документи, платить податки і створює нові робочі місця, ще й піклується про екологію разом із небайдужими людьми", — йдеться у повідомленні.

Як це працює?

Зазначається, що вже найближчим часом будуть відновлювати лісові ділянки на Рівненщині, які були пошкоджені через незаконний видобуток бурштину.

Нині триває детальний моніторинг пошкоджених площ, які є у держлісфонді. Фахівці вивчають стан кожної окремої території, узгоджують інформацію про межі ділянок, на які видано спецдозволи для законного видобутку бурштину.

Є площі, де є можливість провести мінералізацію ґрунту і заліснювати. Є ділянки, де глибина ушкодження ґрунту досить значна і там не зможе працювати техніка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: