fbpx
Сьогодні
Фото 15:19 02 Тра 2023

Рішення для відбудови: Данія надала три кілометри нових поліетиленових труб для відновлення водогону Миколаєва

English version here

Фото: Телеграм / МКП "Миколаївводоканал"

За підтримки Королівства Данія до обласного центра Миколаєва прибуло майже три кілометри нових поліетиленових труб різного діаметру.

Про це у Телеграмі повідомляє МКП "Миколаївводоканал", пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що минулого року під час бойових дій, коли росія планувала захопити Миколаїв, було пошкоджено центральний водогін. Місто залишився без води. 

Фахівці водоканалу після звільнення Херсону обстежили половину ділянки водогону Дніпро-Миколаїв, а саме понад 36 км.

У чотирьох місцях зафіксували пошкодження різного ступеню. Також були пошкодження насосної станції, де здійснюється водозабір. 

З часом подачу поновили, беручи її з річки та вона з підвищеним вмістом солі. Вода, яка нині подається в будинки містян, дуже корозійна за складом і швидко "роз'їдає" трубопроводи. 

Яке рішення?

"Вдячний Данії за рішення взяти участь у відновленні міста Миколаїв разом з іншими міжнародними партнерами. Впевнений, це стане основою для залучення великого та середнього данського бізнесу до реалізації інфраструктурних проектів в Україні", — сказав очільник українського Уряду.

Як це працює?

"Сьогодні прибула чергова партія нових поліетиленових труб різного діаметру, майже 3 кілометри. Допомога надійшла завдяки активній підтримці нашого міста та області Королівством Данія", наголосили у повідомленні.

Труби для Миколаєва від Данії

Фото: Телеграм / МКП "Миколаївводоканал"

Проте фахівцям знадобиться ще не один рік, щоб подолати всі наслідки та встановити сотні кілометрів нових мереж в місті.

Труби для Миколаєва від Данії

Фото: Телеграм / МКП "Миколаївводоканал"

Обласний центр став єдиним містом не лише в Україні, а й у світі, де у систему почали подавати солону воду з Дніпро-Бузького лиману.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: