fbpx
Сьогодні
22:51 29 Кві 2023

Прем'єр Канади про війну в Україні: Ми всі маємо про це хвилюватися

Прем'єр Канади Джастін Трюдо заявив, що російська агресія може дати поштовх іншим авторитарним країнам до війни.

Про це він сказав під час саміту Global Citizen Now у Нью-Йорку, передає "Голос Америки".

"Ми знаємо, що це не закінчиться військовим шляхом. Це закінчиться певним політичним рішенням. Але Україна має бути в позиції вирішувати, коли це станеться, що вона готова прийняти, а за що вона готова продовжувати боротьбу. І ми повинні бути поруч з ними", – заявив Трюдо.

Він наголосив, що приклад російської агресії, якщо він виявиться успішним, може надихнути інші авторитарні країни "перемалювати карту" – "в усьому світі люди дивляться на рішення росії вторгнутися в Україну і кажуть: якщо це спрацює, можливо, це спрацює і для нас".

"У всьому світі авторитарні держави, які мають трохи більшу армію, ніж їхні сусіди, дивляться на той маленький клаптик землі через річку, де люди розмовляють їхньою мовою, або де кілька сотень років тому провели лінію на карті, і на їхню думку, не в тому місці, вони думають: "Чом би нам не перемалювати цю карту?.. Ми всі маємо про це хвилюватися", – наголосив Трюдо.

Довідка

Цього тижня Європейський Союз виділив Україні ще один транш у розмірі 1,5 мільярда євро в межах програми макрофінансової допомоги на 18 мільярдів євро. Натомість Канада ще наприкінці березня перерахувала на український спецрахунок у МВФ 1,8 млрд дол.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: