fbpx
Сьогодні
12:41 28 Кві 2023

При Міноборони буде створено агенцію із закупівель

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Пілотним проєктом Офісу з підтримки змін при Міністерстві оборони буде створення агенції з закупівель.

Про це на пресконференції сказала керівниця Офісу з підтримки змін при МОУ Юлія Марушевська, передає "Укрінформ".

"Перший проєкт – це реформа закупівель, це стосується, власне, виключно тієї номенклатури, яка не є летальною. І в результаті запуску цього проєкту має бути створено агентство закупівель, яке допоможе розділити функціонал, який є в міністерстві, сконцентрований в одному департаменті. Це формування політики, норм, правил гри, те, як мають функціювати відносини покупця і продавця, як мають функціонувати закупівлі", – сказала Марушевська.

Вона додала, що формування політики має лишитися в міністерстві, натомість процес закупівель перейде до агентства, де працюватимуть "люди, що мають досвід укладання прозорих контрактів і можуть аналізувати ринок, дати можливість найкращим українським постачальникам, можливо і світовим, зайти на цей ринок і надавати послуги нашому війську на найкращих умовах".

За словами Марушевської, Офіс підтримки змін має сформувати бачення того, як агентство має запуститися, і підготувати нормотворчу базу.

Вона наголосила, що Офіс підтримки змін — це консультативно-дорадчий орган при Міністерстві оборони, основною його функцією буде залучення професіоналів, експертів до процесів трансформації в МОУ та всіх пов'язаних структурах.

Планується проєктний підхід, почергове впровадження змін, під яке буде формуватися окрема команда з фахівців та експертів. Нині, за її словами триває аналіз проєктів, на які є критичний запит.

Довідка

До діяльності Офісу з підтримки змін при МОУ залучатимуться кращі експерти й фахівці, які надаватимуть комплексну підтримку Міноборони та Збройним силам України, супроводжуючи заходи із впровадження змін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: