fbpx
Сьогодні
18:17 28 Кві 2023

Президент Словаччини заявила, що її країна готова допомогти Україні якнайшвидше досягти критеріїв членства в ЄС

Фото: Офіс Президента

Президентка Словаччини Зузана Чапутова заявила, що Братислава готова допомогти Україні якнайшвидше виконати вимоги, необхідні для повноправного членства в Європейському Союзі.

Про це заявила Зузана Чапутова під час спільної з президентами України Володимиром Зеленським та Чехії Петром Павелом пресконференції в Києві.

"Я рада, що Україна стала кандидатом у члени ЄС. Це дуже важливо. Для того, щоб Україна стала повноправним членом ЄС, необхідно реалізувати серйозний процес. Словаччина відкрита допомозі і підтримці, щоб цей процес можна було реалізувати якнайшвидше", – сказала Чапутова.

Стосовно перспективи членства України в НАТО Президентка Словаччини акцентувала, що "кожна держава має право ухвалити рішення, куди вона хоче належати і складовою частиною чого вона хоче бути".

"Попереду в нас саміт у Вільнюсі. Це будуть дуже інтенсивні дебати. Україна зараз переживає період війни, тож дуже важливо досягнути якихось конкретних результатів (на саміті – ред.), але дуже важливою є підтримка і конкретна допомога", – зазначила вона.

Чапутова висловила переконання, що позиція Словаччини – "робити все, що можемо" для підтримки України – є абсолютно правильною.

"Це наша братня допомога. Мир – це справедливість, а про мир і справедливість треба не тільки говорити, але за них треба боротися. Це повинен розуміти весь цивілізований світ", – акцентувала вона.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, вранці 28 квітня до Києва прибули Президент Чехії Петр Павел та його словацька колега Зузана Чапутова.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: