fbpx
Сьогодні
19:28 25 Кві 2023

ЗСУ відбили 36 російських атак на трьох напрямках, – Генштаб

Фото: Getty Images

Сили оборони України протягом доби відбили 36 атак російських загарбників на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 25 квітня.

Як зазначається, на веденні наступальних дій на згаданих напрямках російські війська зосереджують основні зусилля. Найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар'їнку Донецької області.

Ракетного удару від загарбників зазнало місто Куп'янськ Харківської області. По інших локаціях протягом доби війська рф здійснили шість авіаційних ударів і понад десять обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі застерігають: імовірність здійснення росіянами ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Повідомляється, що українська авіація за добу здійснила загалом п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників й один удар — по зенітно-ракетному комплексу ворога.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили зенітно-ракетний комплекс, район зосередження особового складу та військової техніки, а також радіолокаційну станцію російської армії.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка, за даними Генштабу, суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська протягом доби били з артилерії й мінометів по Леонівці Чернігівської області, Кореньоку, Іскрисківщині й Волфиному Сумської області, а також по Ветеринарному, Зеленому, Нескучному, Стрілечій, Огірцевому, Гатищу й Амбарному Харківської області.

На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів від росіян зазнали Тополі, Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна та Куп'янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних дій загарбники не проводили. З артилерії ворог атакував Новоселівське, Невське, Діброву й Білогорівку Луганської області, Торське, Ямпіль, Верхньокам'янське й Переїзне Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська російської федерації продовжують вести наступальні дії, тривають важкі бої за місто Бахмут. У напрямку Богданівки, Хромового та Кліщіївки протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія вела наступальні дії неподалік від Сєверного й Первомайського Донецької області, однак успіху не мала.

Водночас загарбники завдавали ударів по Новобахмутівці, Новокалиновому, Авдіївці, Ласточкиному, Водяному, Первомайському, Карлівці й Невельському Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони відбили числені атаки росіян у районі Мар'їнки. Ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка й Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом поточної доби війська рф наступальних дій не проводили, натомість обстрілювали Вугледар, Єгорівку, Пречистівку, Золоту Ниву, Шахтарське й Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують вести оборонні дії й завдавати ударів по населених пунктах. Ворожих ударів на зазначеній ділянці фронту зазнали понад 30 міст і сіл, зокрема Затишшя, Гуляйполе, Залізничне, Гірке й Білогір'я Запорізької області, Херсон, Дудчани, Берислав, Веселе, Висунці, Інженерне й Кізомис Херсонської області.

На тимчасово окупованих і захоплених територіях України росіяни продовжують використовувати дитячі освітні заклади у власних цілях, облаштовуючи там військові об'єкти та прикриваючись "живим щитом" із дітей і викладацького складу.

Зокрема, в Урзуфі Маріупольського району Донецької області на території одного з дитячих таборів розміщені близько 200 військовослужбовців рф з-поміж мобілізованих.

За інформацією Генштабу, загарбники продовжують чинити мародерство на території України. Так, у Кардашинці Скадовського району Херсонської області російські військові вночі обшукують будинки, викрадають у мирних жителів побутову техніку й легкові автомобілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: