fbpx
Сьогодні
15:11 25 Кві 2023

В Україні стартувала юридична платформа для волонтерів та громадських організацій

"Юридичний навігатор волонтера" – онлайн- база знань, де зібрана основна інформація щодо юридичної діяльності волонтерів та організацій громадянського суспільства, а також типові шаблони документів.

Як пише Рубрика, ознайомитися із Юридичним навігатором волонтера можна тут.

Платформа – це спільна робота команди Інституту міста (м.Львів) та ГО "ЮрШтаб". Юридична інформація у ній зібрана, спрощена для сприйняття та розподілена за різними категоріями користувачів – як для індивідуальних волонтерів, так і для громадських організацій чи благодійних фондів.

Юридичний навігатор волонтера – це частина Програми сприяння розвитку волонтерства на 2023-2025 роки, яку затвердили у Львові. Текст програми доступний за посиланням. Створення такого ресурсу стало відповіддю на проблеми, з якими стикаються волонтери – зміни у законодавстві, юридична мова та складність юридичних процесів. Окрім того, волонтери не завжди розуміють як зробити так, щоб їхня діяльність залишалася в межах правового поля.

У Навігаторі розміщена основна інформація, яка допоможе вести волонтерську діяльність.

На сайті можна знайти інформацію:

  • про кроки реєстрації благодійного фонду чи громадської організації;
  • отримання посвідчення волонтера;
  • правила виїзду волонтерів за системою "Шлях";
  • перевезення машин через кордон для потреб ЗСУ,
  • звітності волонтерів.

Також кожен може звернутися за безкоштовною юридичною допомогою через посилання на чат-боти ЮрШтабу.

Уся зібрана інформація подана зрозумілою мовою для простих користувачів з мінімумом юридичних термінів. Команда Інституту міста та ГО "ЮрШтаб" зазначають, що це перший реліз Юридичного навігатора. Інформацію у довіднику постійно оновлюватимуть.

Також працює система зворотного зв'язку – якщо людина не знайшла необхідної інформації, вона може звернутись за безкоштовною консультацією до юристів ЮрШтабу в бот у Telegram або у Viber, а також залишити свою пропозицію в Гугл – формі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: