fbpx
Сьогодні
14:44 25 Кві 2023

Опитування: у Грузії 79% жителів підтримують скасування безвізу для російських громадян

79% представників грузинського народу виступають за те, щоб скасувати безвізовий режим для громадян російської федерації.

Про це свідчить опитування Центру соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI), пише Interpress news.

"Грузини також втомилися від російської присутності у своїй країні. 79% виступають проти безвізового режиму для росіян, проти реєстрації росіянами бізнесу в Грузії і проти купівлі росіянами нерухомості в Грузії", зазначили у результатах опитування.

Грузинські соціологи також повідомили, що рекордні 89% громадян Грузії підтримують вступ країни до ЄС.

Згідно з оприлюдненою організацією інформацією, підтримка порівняно з попереднім опитуванням зросла на 4% і досягла історичного максимуму.

"Бажання громадян Грузії стати членами Європейського Союзу та продовжувати інтеграцію в західні демократичні інституції є очевидним і недвозначним. Виконання волі громадян Грузії є відповідальністю уряду та лідерів країни", – заявив директор Євразійського офісу Міжнародного республіканського інституту Стівен Нікс.

Нагадаємо, що масова міграція громадян росії в Грузію почалася після початку повномасштабної війни в Україні в лютому 2022 року.

Було дві великі хвилі – навесні минулого року і восени, після оголошення мобілізації на території росії.

Відомо, що росіяни за 2022 рік відкрили у Грузії понад 100 тисяч банківських рахунків.

Опозиція у Грузії пропонувала скоротити безвіз для росіян до 30 днів замість року, щоб обмежити неконтрольовану міграцію з росії. Влада ж Грузії неодноразово заявляла, що не бачить жодних загроз у масовій міграції росіян до країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: