fbpx
Сьогодні
Відео 11:50 04 Кві 2023

Ви боретесь за наше європейське майбутнє: президентка Грузії звернулася до українців під час вшанування пам'яті жертв насильства росіян

Фото: адміністрація президента Грузії

Під час візиту до литовської столиці Вільнюса взяла участь у зустрічі на підтримку боротьби за свободу України, під час якої звернулась до присутніх там українців, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомили в адміністрації президента Грузії.

"Литва – одна з країн, які, як Україна і Грузія, знають, що означає досвід російської окупації та агресії. Багато людей у Європі повторюють, що ви боретеся за наше майбутнє і нашу свободу, але ми зі свого досвіду знаємо, що ви боретеся за нашу свободу і європейське майбутнє", – зауважила президентка Грузії під час свого виступу, на якому були присутні українці.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у Литві

Фото: адміністрація президента Грузії

Зурабішвілі висловила переконання, що Грузія та Україна будуть разом у Європі.

"Це буде завдяки винятково мужній боротьбі ваших воїнів і ваших громадян, які разом здійснюють цей визначний опір. Слава Україні!" – сказала лідерка Грузії.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі у Литві

Фото: адміністрація президента Грузії

Зустріч відбулася на Кафедральній площі для вшанування пам'яті жертв насильства росіян у Бучі, Ірпені, Бородянці та інших містах України.

Зурабішвілі розповіла, що ця зустріч не була запланована, натомість вона "просто хотіла розділити з українцями цей момент і донести солідарність грузинського народу".

Нагадаємо, що нещодавно Зурабішвілі розкритикувала чинний уряд країни. Вона відзначила, що він говорить однією мовою з Москвою, коли сова йде про відкриття так званого "другого фронту" проти рф.

Зурабішвілі також вважає, що майбутнє дипломатичне врегулювання повномасштабної війни росії проти України має також включати питання виведення російських військових з окупованих грузинських територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: