fbpx
Сьогодні
16:44 24 Кві 2023

Естонія стала першою державою, яка почала практичне відновлення України, - президент України

Фото: Офіс Президента

На брифінгу в Житомирі із прем'єр-міністром Естонії Каєю Каллас президент України Володимир Зеленський сказав, що допомога, яку надає Естонія для відбудови України, має стати прикладом для інших партнерів нашої держави.

Це передає Укрінформ, цитує Рубрика.

"Наші переговори, як завжди, змістовні. Ми встигли обговорити увесь спектр питань, які мають значення саме зараз, і в першу чергу, наші можливості на передовій. Важливо, аби всі наші партнери були зараз максимально рішучими, максимально швидкими в постачанні обіцяної допомоги, а особливо зброї, щоб ми могли максимально прискорити завершення цієї війни, звільнити нашу землю та відновити повну силу міжнародного права", – зазначив Зеленський.

За його словами, під час переговорів також ішлося про політичну взаємодію України та Естонії щодо повноправного членства нашої держави в ЄС та НАТО.

"Звичайно, поговорили сьогодні ми і про відбудову України. Естонія стала першою державою, яка почала практичне відновлення на нашій землі тут, у Житомирській області, в Овручі. Це правильний приклад для багатьох інших партнерів. Я впевнений, ми багато зробимо разом. Я сьогодні порушив питання щодо структуризації допомоги у відбудові. Зокрема, створення відповідного представництва, офісу тут, на Житомирщині", – додав Президент.

Зеленський подякував Естонії і за принциповість щодо санкцій проти росії.

"Держава-терорист повинна нести повну відповідальність за скоєне в Україні. Це стосується покарання всіх російських убивць та терористів, створення відповідного трибуналу щодо злочину агресії, який забезпечить відповідальність усіх злочинців, включаючи російську верхівку. Також компенсацію шкоди від війни коштом активів агресора",- зауважив глава держави.

Довідка

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський нагородив орденом Ярослава Мудрого Прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: