fbpx
Сьогодні
Відео 16:32 24 Кві 2023

Зеленський у Житомирі нагородив орденом прем’єр-міністерку Естонії

English version here

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом Ярослава Мудрого прем'єр-міністерку Естонії Каю Каллас під час їх спільного брифінгу в Житомирі.

Як інформує Рубрика, про це повідомляє Укрінформ.

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Естонської Республіки Кая Каллас 24 квітня перебували у Житомирі.

Розпочався візит із наради в Житомирській обласній військовій адміністрації, потім був короткий брифінг для журналістів та зустріч зі студентами державного університету "Житомирська політехніка".

Зауважимо, що це перший офіційний візит президента Володимира Зеленського до Житомирської області від початку повномасштабного російського вторгнення, яке почалося 24 лютого 2022 року.

"Для мене сьогодні честь вручити вам від імені всього українського народу спеціальну нагороду нашого народу. Це орден Ярослава Мудрого. Дякую за те, що нову історію Європи Україна і ваш народ та ваша держава створюють разом", – зазначив Зеленський.

Зеленський і Кая Калас

Фото: Офіс Президента

Каллас подякувала за нагороду і зазначила, що це її перший закордонний візит як нового керівника уряду. Вона додала, що її присутність в Україні символізує підтримку та віру естонського уряду і естонського народу в Україну.

"Свобода однозначно має подолати тиранію. Це наш спільний мотив і це наш фокус номер один щодо озброєння, а також навчання і боєприпасів. Усе це має продовжуватися на достатніх масштабах, аби Україна перемогла у цій віні. Також це причина, чому я запропонувала ЄС спільну закупівлю мільйона артилерійських снарядів Україні і відправити їх напряму в Україну. Рішення вже було ухвалене в березні і зараз нам потрібно переконатися, що воно буде належним чином виконане", – додала Калас.

Довідка

Як повідомляли ЗМІ, Естонія розглядає військову допомогу Україні, яка наразі сягнула 1% ВВП країни, як інвестицію у власну безпеку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: