fbpx
Сьогодні
18:50 22 Кві 2023

З початку російської агресії в Україні від мін загинули 124 людини, серед них шість дітей

Фото: Getty Images

В Україні з початку повномасштабного вторгнення російської федерації від вибуху мін загинули 124 людини, зокрема шестеро дітей.

Про це в етері телемарафону розповів начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони Руслан Берегуля, передає "Інтерфакс-Україна".

Посадовець міністерства повідомив, що площа деокупованих територій, на яких проводять обстеження, становить 45 тисяч км², з яких 17 тисяч км² — це землі сільськогосподарського призначення.

Як наголосив Берегуля, заходи щодо розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Найбільше постраждали від мін на сьогодні Харківщина, Миколаївщина та Херсонщина.

Представник відомства відзначив, що наразі потенційно "забрудненими" вважаються всі території, на яких велися чи ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією. А також території, по яких завдавали ракетні чи авіаційні удари.

Загалом це приблизно 174 тисячі км², якщо враховувати морські акваторії.

Окрім того, Берегуля повідомив, що 286 людей отримали поранення від мін, зокрема 33 дитини.

Також, зі слів представника міністерства, втратили життя через вибухові пристрої 124 людини, серед них – шестеро дітей.

Замінована Україна

У ДСНС України повідомляли, що приблизно 30% території України було заміновано внаслідок російського вторгнення — це більш як дві території Австрії або п'ять територій Молдови.

На повне розмінування України піде від 5 до 10 років. Мова йде про гуманітарне розмінування, яке, на відміну від оперативного та бойового, передбачає комплексний огляд усієї території, де тривали бойові дії.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів.

Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч та повідомте про знахідку за номерами: 101 — ДСНС, 102 — поліція.

На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: