fbpx
Сьогодні
13:44 22 Кві 2023

YouTube відреагував на заклик Мінкульта й видалив відеоролики "Вагнера" та канали, що їх розповсюджували

English version here

Фото: freepik.com

YouTube відреагував блискавично на заклик Мінкульта, видаливши відеоролики "Вагнера" з понад 1 мільйоном переглядів і канали, що їх розповсюджували.

Про це пише Рубрика  з посиланням на міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

"російська пропаганда змінюється та еволюціонує. кремлівські технологи залучають все нові канали та методи поширення наративів. Через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань, зокрема – ПВК "Вагнер".

Такі IT-гіганти як TikTok чи YouTube, попри наявність досить жорсткої редакційної політики, слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, "омолодження" аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні.

YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тому звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності «Вагнера».

Україна вдячна за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії рф проти України до сьогодні. Водночас ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою "Вагнер" офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС. Такі прояви російської гібридної війни необхідно припиняти якомога швидше задля стабільності демократичного світу. Впевнені, що наші партнери з YouTube виправлять ситуацію швидко", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Якщо побачите на YouTube відео з "вагнерівцями" – надсилайте лінки нам на пошту [email protected] і ми будемо оперативно звертати на них увагу YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: