fbpx
Сьогодні
22:05 22 Кві 2023

На Київщині ветеранський фонд допоміг захиснику заснувати в Ірпені психологічний хаб: як це працює

Фото: Фейсбук / Психологічний Хаб "Танто"

Український ветеранський фонд допоміг українському оборонцю Денису Дуднику запустити в Ірпені Київської області психологічний хаб, втіливши мрію захисника.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ШоТам.

У чому проблема?

Київщина була під окупацією з перших днів війни й до початку квітня, коли українські захисники деокупували область. Тоді місто Ірпінь постраждало дуже сильно. За нього йшли кровопролитні бої.

Десятки мешканців, яким не вдалося евакуюватися, пережили жахіття, смерть та насилля від російських загарбників.

"Наш регіон дуже сильно потерпів під час нападу цього, під час окупації. Смерть, втрати… Таке просто так не проходить", наголосив Денис Дудник, ветеран АТО.

Яке рішення?

Денис Дудник – ветеран російсько-української війни. Уже вдруге він боронить Україну від російської агресії. 2015 року захищав Волноваху, 2022 – Ірпінь та Гостомель.

Психологічний Хаб

Засновник психологічного хабу "Танто" Денис Дудник. Фото: Фейсбук / Психологічний Хаб "Танто"

"Ветеранський рух в Ірпені дуже сильний. І що це нам дало? Це дало те, що 24-го числа ми були всі на місці збору. Я був в оцих джинсах, у цих тапках, у цій куртці… Я, як був, так туди і прибіг. Чим ми сильні? Сильні тим, що ми разом!", розповідає він.

Під час одного з боїв за Ірпінь Денис отримав контузію. Тепер оборонець допомагає бійцям та цивільним, які пережили окупацію.

Після пережитого захисник вирішив організувати хаб психологічної допомоги. Центр, куди можуть звертатися люди, які пережили жахи війни та окупації.

Як це працює?

Ідею Денис представив на конкурсі ветеранських бізнес-проєктів ВАРТО 2.0. Переміг та отримав фінансування від Українського ветеранського фонду. Облаштував сучасний хаб, зібрав команду фахівців.

Психологічний Хаб

Фото: Фейсбук / Психологічний Хаб "Танто"

"Ми готові працювати з будь-якими запитами. Робота хабу побудована так, що програми розраховані на широку аудиторію, в якої болить чи то про сенси, чи то про цілісність, чи то про втрати. Ми готові підтримувати і розраджувати будь-кого", наголошує Олена Натойлад, психологиня "Танто".

Психологічний Хаб

Фото: Фейсбук / Психологічний Хаб "Танто"

Своєю чергою Дудник підкреслив:

"Мені здається, перше, про що треба подбати, – це втрати. Дуже багато людей втратили своїх близьких. І підтримка цих людей – це, мабуть, основне".

Фахівці "Танто" уже ведуть прийом, для ЗСУ він безкоштовний. Також команда Дениса працює над онлайн-версією психологічного хабу.

"Щоб у кожному містечку, селі людина могла зайти до нас у гості й отримати ту допомогу, яку ми надаємо", резюмував засновник психологічного хабу "Танто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: