fbpx
Сьогодні
15:42 21 Кві 2023

У Кривому Розі розробили дрон COBRA: його можна зібрати за 3 години

English version here

Команда інженерів із Кривого Рогу розробила ударний дрон Cobra, використавши унікальну технологію. Виготовлення одного безпілотника займає лише 3 години.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів керівник проєкту Віталій Бризгалов.

Важливою особливістю українського дрона Cobra є його металевий корпус, виготовлений із клепанної сталі за тією ж технологією, що й літаки.

За словами Віталія Бризгалова, близько 6 місяців інженери проєктували модель безпілотника, тестували окремі елементи, кілька разів кидали та знову поверталися до проєкту.

Тепер у них є робоча технологія, яка дозволяє створити металевий дрон усього за 3 години. Водночас за кілька днів конструкцію безпілотника можна повністю змінити, надавши йому інших розмірів, форми або схеми.

"Дрон який складається за 3 години. Без клею, смоли, застигання годинами, і годинами доведення до робочого стану поверхонь. Без пилу, скла, скловолокна і карбону. Вирізав, зігнув, зклепав. Вирізав, штампанув – готово. Тобто 3 години на збирання: з розмотування рулону до готового літачка", – розповідає винахідник.

Далі за 2 години до нього робиться двигун, пропелер і збирається електроніка. І все це коштує в рази дешевше за інші технології виготовлення корпусів, а високий рівень локалізації компонентів ще і знижує ризики логістики і постачальників.

Та звісно ж дозволяє отримати найнижчу вартість від виробника.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: