fbpx
Сьогодні
10:33 18 Кві 2023

Мобільний роумінг з ЄС: Європейський блок схвалив пропозицію та дав зелене світло для двостороннього рішення

Україна отримає можливість знизити ціни на дзвінки близьким у Європі, приєднавшись до мобільного роумінгу з Європейським Союзом.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram, пише Рубрика.

Для цього Єврокомісія запропонувала включити положення про роумінг до Доповнення 17-3 Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Рада Європейського Союзу схвалила цю пропозицію.

"Наближаємося до мобільного роумінгу з ЄС. Щоб українці не сплачували додаткові збори за зв'язок у Європі, а європейці – в Україні. Рада ЄС схвалила пропозицію та дала зелене світло для двостороннього рішення", – написав очільник Мінцифри.

Міністр зауважив, що ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться. Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови.

Не треба буде й змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Окрім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

"Далі фінальне рішення має схвалити Комітет асоціації в торговельному складі. Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home", – наголосив урядовець.

Як писала Рубрика, у п'ятницю, 7 квітня, Кабінет Міністрів ухвалив проєкт рішення Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі, яке створює умови для набуття Україною режиму внутрішнього ринку Європейського Союзу у сфері роумінгу.

Нагадаємо, що у Євросоюзі для українців продовжили безкоштовний роумінг.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: