fbpx
Сьогодні
20:59 16 Кві 2023

Глава кремля зустрівся з міністром оборони Китаю

Фото: скриншот відео

російський диктатор володимир путін провів робочу зустріч із членом Держради КНР, міністром оборони країни Лі Шанфу.

Про це повідомили: прессекретар путіна дмитро пєсков, відео в телеграм-каналі Кремля

Під час зустрічі Путін заявив, що нещодавній візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до рф пройшов дуже продуктивно, а відносини рф і Китаю добре розвиваються за всіма напрямками, зокрема по лінії військових відомств.

"Між нашими країнами в усіх напрямках йде дуже хороший розвиток відносин, в економіці, соціальній, культурній та освітній галузі та по лінії військових відомств", – заявив путін.

путін зазначив, що росія і Китай регулярно обмінюються корисною інформацією по лінії військових відомств, проводять спільні навчання. За його словами, військове співробітництво рф і Китаю – один із найважливіших напрямів, який зміцнює стратегічні відносини двох країн.

Міністр оборони КНР зі свого боку заявив, що співпраця Китаю і росії розвивається дуже добре і робить внесок у забезпечення регіональної безпеки.

"Останнім часом співпраця Росії та Китаю у військовій і військово-технічній галузях розвивається дуже добре, це робить великий внесок у забезпечення безпеки глобальної та регіональної", – сказав він.

Довідка

Як зазначає AP, Міністерство оборони Китаю анонсувало, що глава міністерства, генерал Лі Шанфу, відвідає росію для зустрічей зі своїм колегою сергієм шойгу та іншими військовими офіційними особами.

Ця зустріч відбулася після візиту глави Китаю Сі Цзіньпіна до москви наприкінці березня. За підсумками переговорів росія та Китай виступили зі спільною заявою, а путін заявив, що "багато положень висунутого Китаєм "мирного плану" співзвучні російським підходам", і що вони "можуть бути взяті за основу для мирного врегулювання".

Це був перший державний візит лідера Китаю до росії за останні чотири роки. Після цього до Пекіна говорити про війну в Україні їздив президент Франції Емманюель Макрон. За підсумками переговорів президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Сі Цзіньпін висловив готовність поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: