fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 14 Кві 2023

Для дітей-переселенців волонтери влаштували майстер-класи до Великодня: як працює це рішення

English version here

Фото: спілка "Поруч"

Перед Великоднем у Києві волонтери спілки"ПОРУЧ"  влаштували для дітей, які через війну змушені були покинути свої домівки, низку майстер-класів.

Як інформує Рубрика, за розкладом дитячих гуртків від волонтерської спілки "ПОРУЧ" можна ознайомитися на сайті: https://www.poruch.org.ua/projects/poruch-space.

У чому проблема?

"70% нашої команди – переселенці з зони бойових дій, і майже всі мають дітей. Тож ми добре розуміємо, як діткам важко переїжджати, втрачати будинок, школу, друзів", – зазначила керівниця спілки "ПОРУЧ" Русана Шарлай.

Яке рішення?

Волонтери організовують і проводять гуртки та заходи, які спрямовані на соціалізацію та адаптацію дітей у новому місті, психологічну підтримку, допомогу в пошуку нових друзів.

майстер-класи до Великодня

Фото: спілка "Поруч"

Такі заходи дуже подобаються дітям. Адже вони відволікаються від думок про війну, знайомляться одне з одним, а також можуть виготовити власноруч неймовірні творчі роботи, проявляючи фантазію та креативність.

майстер-класи до Великодня

Фото: спілка "Поруч"

"Тому ми раді, що маємо можливість допомагати та підтримувати дітей у Києві в такий нелегкий час", –додала Русана Шарлай.

Як це працює?

Хлопці та дівчата виготовляли їстівні композиції "Гніздо з яєчками" та пасхальні прикраси "Чарівний віночок". Заходи проходили у кав'ярні "Mr. Macarons" та кафе "Моменти", власники обох закладів є давніми друзями та партнерами благодійників.

майстер-класи до Великодня

Фото: спілка "Поруч"

Крім того, волонтери влаштовують для хлопців і дівчат розважальну програму і пригощають смаколиками.
Важливість таких заходів для дітей відзначають і батьки. Одна з мам розповіла: "Зайшла у зал, дивлюсь, а донька сміється та розмовляє з іншою дівчинкою. Може, подружку нарешті знайшла. Я така рада, що вона усміхається та з кимось розмовляє".

майстер-класи до Великодня

Фото: спілка "Поруч"

А нещодавно волонтери реалізували ще одну свою давню мрію – відкрили філію для роботи з дітками на лівому березі Києва! Завдяки партнерам – кав'ярні "Гніздо" – всі, хто хотів привести дітей на гуртки, але не міг через віддаленість, отримали таку змогу.

майстер-класи до Великодня

Фото: спілка "Поруч"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: