fbpx
Сьогодні
Фото 14:14 12 Кві 2023

Правоохоронці СБУ затримали колаборанта, який працював на Медведчука і закликав до "поділу" України

У Хмельницькому співробітники Служби безпеки затримали проросійського пропагандиста. Як повідомляє слідство, він поширював дописи, в яких закликав до "поділу" України.

Про це повідомила пресслужба СБУ, пише Рубрика.

Там вказують, що ще до початку повномасштабного вторгнення пропагандист входив до пулу політичних піарників, які працювали на Віктора Медведчука.

Слідчі встановили, що фігурант займався "розкруткою" медійного образу поплічника кремля як "миротворця", якого "чують" у москві. Для цього він регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

СБУ затримала пропагандиста

Фото: СБУ

Крім того, на початку 2020 року пропагандист добровільно почав працювати на російське інформагентство News-front, яке зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Після початку повномасштабної агресії рф фігурант перебував у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української державності у міжнародно визнаних кордонах.

СБУ затримала пропагандиста

Фото: СБУ

Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка у Хмельницькому правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із можливою конфіскацією майна. Суд уже обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: