fbpx
Сьогодні
Відео 14:15 09 Кві 2023

У німецькому Гамбургу спалахнула масштабна пожежа: місто затягло токсичною хмарою

Фото: Йонас Вальцберг / dpa

9 квітня, вранці, в Гамбургу Федеративної республіки Німечччина сталася масштабна пожежа на складі з токсичними речовинами., через що район Ротенбургсорт накрило отруйною хмарою.

Про це повідомляє видання Der Spiege l.

Зазначають, що займання сталося близько 4:30 ранку на стоянці для вантажівок.

Над місцем займання відбувається викид сірководню. Також пожежа супроводжується періодичними вибухами. Складна ситуація заважає рятувальникам гасити пожежу, тож співробітники екстрених служб можуть потрапити на місце події лише у респіраторах.

У виданні розповіли, що жителі Гамбурга отримали офіційне попередження від влади, що пожежа класифікована як "крайня небезпека".

Німеччина, Гамбург, пожежа

Фото: Йонас Вальцберг / dpa

Населенню попередили про негайне зачинення вікон та дверей, відключення вентиляції та кондиціювання повітря. Також рятувальники попередили, що хмара токсичного диму рухається до центру міста.

Як повідомили німецькі рятувальні служби, від димових газів та хімічних компонентів у повітрі можуть постраждати люди, тож закликали місцевих мешканців обмежити своє перебування на відкритій місцевості.

Своєю чергою представник пожежної охорони повідомив, що центр Гамбурга повністю затемнений через величезну кількість диму, що утворився внаслідок пожежі.

Поки рятувальна команда не надала інформації щодо того, яка саме речовина спалахнула і що спричинило пожежу. Примітно, що транспортне сполучення між Гамбургом та комуною Бюхен, розташованою за кілька десятків кілометрів від міста, частково обмежене.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: