fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:11 09 Кві 2023

Перше богослужіння в цьому храмі: у Вербну неділю в Лаврі розпочалась служба

Фото: Обозреватель

9 квітня, у Вербну неділю у храмі на території Києво-Печерської Лаври розпочалась служба.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужба ПЦУ.

Так, у Вербну неділю о 9:00 розпочалося богослужіння в Трапезному храмі на честь святих Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської лаври.

Його проводить настоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Вербна неділя, богослужіння у Лаврі

Фото: Обозреватель

Вербна неділя, богослужіння

Фото: Обозреватель

Це перше богослужіння, яке ПЦУ проводить на території цього храму. Блаженніший владика піднесе молитви до Бога за захисників України, перемогу нашої держави та весь наш український народ.

Вербна неділя, богослужіння у Лаврі

Фото: Обозреватель

Варто додати, що на території Національного заповідника суттєво посилили заходи безпеки. Зокрема, за правопорядком слідкують працівники поліції.

Вербна неділя, богослужіння у Лаврі

Фото: Обозреватель

Нагадаємо, 7 січня предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вперше провів богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Ця історична подія сталась після того, як Україна повернула у свою власність Свято-Успенський собор і Трапезну церкву.

Як це стало можливим

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня.

А 1 квітня СБУ вручила підозру наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу (Лебедю).

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви московського патріархату Павлу у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: