fbpx
Сьогодні
13:14 09 Кві 2023

Наші новітні герої наслідують жертовність Христову: Епіфаній звернувся до українців з нагоди Вербної неділі

Фото: Ілюстративне

Сьогодні українські Збройні сили беруть приклад з Ісуса Христа

Про це предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній сказав у своєму вітальному слові на Вербну неділю 9 квітня 2023 року.

"Подібно до того, як Христові сучасники зустрічали його радісними криками "Осанна!" і пальмовим гіллям, так і ми сьогодні освячуємо вербове віття та прославляємо Сина Божого, який добровільно йде на хресні страждання заради людства, яке він возлюбив", пояснив значення свята Епіфаній.

Сьогодні Сили оборони України так само виявляють жертовність в ім'я інших, як і тоді Христос, наголосив предстоятель ПЦУ.

"Сьогодні, під час повномасштабної війни, ми бачимо, як наші новітні герої наслідують жертовність Христову, свідомо йдучи на випробування й труднощі, часто жертвуючи власним життям, аби захистити тих, кого люблять.

Розуміння їхньої жертви і наш спільний біль допомагають нам відчути важкість цієї ноші, цього непростого, але однозначного вибору.

І усвідомивши цю жертву, яку щоденно приносять за нас наші сучасники, ми можемо бодай частково наблизитися до розуміння Хресної жертви Спасителя, який добровільно прийшов на землю, аби служити людям, померти за наші гріхи й звершити наше спасіння", наголосили у привітанні.

"Тож сьогодні, у Вербну неділю, прославляймо Господа, що дарував нам вічне життя, і молімося за українських захисників, які нині захищають наше життя земне", – резюмував митрополит.

Нагадаємо, що 9 квітня, у Вербну неділю у храмі на території Києво-Печерської Лаври розпочалась служба.

Це перше богослужіння, яке ПЦУ проводить на території цього храму. Блаженніший владика піднесе молитви до Бога за захисників України, перемогу нашої держави та весь наш український народ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: