fbpx
Сьогодні
09:25 05 Кві 2023

ISW: кремль продовжує політику ядерного шантажу та має "особливий план" щодо Білорусі

Для того, щоб стримати західну військову допомогу Україні напередодні запланованого контрнаступу кремль знову вдається до ядерних погроз.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що Кремль продовжує намагатися використовувати ядерні погрози для стримування західної військової допомоги Україні.

Так, міністр оборони росії сергій шойгу виправдав рішення росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі. При цьому звинуватив НАТО в активізації бойової підготовки і розвідувальної діяльності поблизу російських і білоруських кордонів. Також звинуватив Захід в ескалації війни в Україні, надавши додаткову військову допомогу Україні 4 квітня.

Американські фахівці припускають, що Кремль, ймовірно, спробує примусити Білорусь до подальшої інтеграції в рамках Союзної держави. Це більш за все відбудеться, коли президент росії володимир путін і президент білорусі олександр лукашенко зустрінуться в Москві 5 і 6 квітня.

У звіті нагадують, що Кремль оголосив 4 квітня, що путін і лукашенко зустрінуться для приватних двосторонніх переговорів 5 квітня. Вони візьмуть участь у засіданні Вищої державної ради Союзної держави в Москві 6 квітня.

Окрім того, російська влада продовжує докладати зусиль, щоб неправдиво запевнити російську громадськість у тому, що війна в Україні не матиме значних довгострокових економічних наслідків.

Основні висновки ISW за 4 квітня:

  • Демонстративна реакція фінансиста групи "Вагнера" Євгена Пригожина на вбивство російського військового блогера свідчить про те, що Пригожин, ймовірно, вважає, що напад був частково спрямований проти нього самого.
  • Влада рф, ймовірно, намагається перекласти більшу відповідальність за розвиток російської промисловості на регіональні органи влади, щоб захистити себе від можливої критики щодо погіршення економічної ситуації в Росії.
  • Російські війська провели обмежені наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна.
  • Також вони продовжили наступальні операції в Бахмуті та його околицях, а також на лінії фронту Авдіївка-Донецьк.
  • Крім того, окупанти продовжують підготовку до очікуваного українського контрнаступу на південному напрямку.
  • Шойгу заявив, що весняний призов у Росії йде за планом, просувається так швидко, як і планувалося, і вже завершився первинний призов на строкову військову службу.
  • Російські окупаційні чиновники спростовують українські повідомлення про те, що російська окупаційна влада готує плани евакуації з окупованих регіонів України.
  • Білоруські державні ЗМІ повідомили, що Комітет державної безпеки Білорусі заарештував двох чоловіків за підозрою у спробі терактів у Гродно.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: