fbpx
Сьогодні
Відео 16:17 29 Бер 2023

російський диктатор визнав, що санкції шкодять економіці рф

Фото: Getty Image

Глава кремля володимир путін визнав, що введені щодо російської федерації санкції через війну можуть негативно позначитися на стані справ в економіці країни.

Про це пише російське пропагандистське агентство "РИА Новости", яке цитує путіна з наради з членами уряду.

Самі ж санкції російські президент назвав "нелегітимними".

"Запроваджені проти російської економіки нелегітимні обмеження в середньостроковій перспективі дійсно можуть негативно на ній позначитися. У зв'язку з цим нам необхідно забезпечити стійке збільшення внутрішнього попиту", – зауважив путін.

Така заява не є стандартною для путіна. Нещодавно, 15 березня, під час візиту на авіаційний завод в Улан-Уде російський диктатор говорив протилежне: нібито санкції Заходу і війна йдуть на користь російській економіці.

"Я думаю, що минулий рік пішов тільки на користь з урахуванням того, що ми стали набагато сувереннішими та самостійнішими", – говорив тоді путін. Він також назвав найважливішим результатом 2022 року "кратне підвищення економічного суверенітету Росії".

Свою нову заяву Путін зробив після виходу матеріалу в американському виданні The Wall Street Journal, в якому констатується: економіка росії починає розвалюватися. Його автори зазначають: час, коли росія отримувала величезні прибутки від продажу нафти та газу на тлі зростання цін після повномасштабного вторгнення в Україну, минули.

Так:

  • західні санкції стають дедалі жорсткішими;
  • державні доходи росії скорочуються;
  • зростання її економіки надовго знизилося;
  • газ та нафта – найбільші експортні товари країни – втратили основних клієнтів;
  • з листопада рубль впав більш ніж на 20% (щодо долара);
  • кількість робочої сили скоротилася – оскільки молодь йде на фронт або тікає з країни через стах бути призваною до армії;
  • невизначеність стримує інвестиції у бізнес.

При цьому, наголошується, втрата європейських ринків не лише негативно впливає на російську економіку. Але й фактично перетворює країну на колонію Китаю.

"Російська економіка вступає в довгострокову регресію. … Значною мірою втративши свій європейський ринок і західних інвесторів, Москва стає все більш залежною від Китаю, що загрожує їй перетворенням на економічну колонію домінуючого сусіда", – констатують автори матеріалу.

Як повідомляли ЗМІ, росія суттєво збільшила видатки на війну проти України. Вони вже становлять три п'ятих держбюджету країни-агресорки, що загрожує існуванню російської економіки як такої. Її розвал уже активно обговорюють світові медія.

Довідка

До цього путін заявляв, що викликані нападом рф на Україну санкції нібито не сильно вплинули на росію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: