fbpx
Сьогодні
11:22 04 Кві 2023

Ігнат повідомив, скільки керованих авіаційних бомб на добу застосовує армія рф

Фото: wikimedia.org Alex Beltyukov

На лінії фронту та в прифронтових регіонах України російські війська продовжують застосовувати керовані авіабомби: випускають по наших територіях до 20 штук на добу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на речника Повітряних сил полковника Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, що останнім часом російська федерація активно почала застосовувати керовані авіаційні бомби.

Зазвичай противник використовує бомби ФАБ-500 ще радянських часів, які дообладнують крилами й GPS-навігацією. Ігнат наголошував, що зазвичай ці бомби рф не є дуже точними, тому становлять велику загрозу цивільним об'єктам.

"Авіація ворога працює. Противник застосовує плануючі бомби, які можуть летіти десятки кілометрів (до 70 кілометрів). Противник застосовує 10-15, до 20 бомб за день по всій лінії розмежування, з літаків Су-35, і Су-34, які не входять в зону ураження нашої ППО, і це є для нас загрозою, на яку треба оперативно реагувати.

Наразі реагувати ефективно поки не маємо чим. Щоб відігнати ті літаки якомога далі від наших кордонів, нам потрібні далекобійні системи й засоби ППО такі як Patriot і, безумовно сучасні багатоцільові винищувачі", наголосив спікер ПС ЗСУ.

Як наголошував Ігнат, щоб протидіяти цьому виду озброєння, Україні потрібні далекобійні засоби протиповітряної оборони й сучасні багатоцільові літаки.

Як писала Рубрика, у ніч на 4 квітня російська армія завдала удару по Одесі та району ударними безпілотниками іранського виробництва типу "Shahed-136/131". 14 дронів вдалося знищити Повітряними силами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: