fbpx
Сьогодні
11:28 03 Кві 2023

Укрзалізниця почала тестувати контрейлерні перевезення: у чому рішення

Укрзалізниця відправила у тестовий експериментальний рейс вагон, що виконає перевезення вантажу контрейлерним способом.

Про це повідомили у пресслужбі перевізника.

У чому проблема?

В Україні перші регулярні контрейлерні потяги були запущені в 2003 році. Проте технологія не набула розвитку і зараз не застосовується.

Яке рішення?

Вагон вирушив за маршрутом "Київ-Ліски — Чоп".

Планується, що такі перевезення зменшать навантаження на українські автошляхи та сприятиме збільшенню транзитних перевезень через територію України.

Як це працює?

Відзначимо, що контрейлерні перевезення – це спосіб вантажоперевезень, що представляють комбінацію контейнерних перевезень з автомобільними.

Необхідним транспортом для таких перевезень є спеціальна залізнична платформа, що дозволяє перевозити на ній автомобільний причіп, знімний кузов або навіть цілий автопоїзд з вантажем разом.

Як повідомляють у держкомпанії, тестове перевезення виконується на спеціалізованій контрейлерній платформі Укрзалізниці з додатково обладнаним місцем для кріплення автомобільного вантажного напівпричепа.

"Фіналізуємо всі технічні моменти та вже незабаром чекаємо від вантажовласників замовлень. Контрейлерні перевезення мають низку переваг: швидкість, економія пального, економія робочого часу водіїв тощо", — наголосив директор з комерційної роботи і логістики УЗ Тимофій Мураховський.

За його словами, в компанії бачать серйозну перспективу розвитку таких перевезень.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: