fbpx
Сьогодні
21:38 31 Бер 2023

російські війська завдали удару по Авдіївці: серед загиблих немовля

Фото: dpsu.gov.ua

На Донеччині ворог обстріляв прифронтову Авдіївку, загинуло 2 цивільних мешканці, серед них дитина 2022 року народження. Ще 2 людини – поранені.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, пише Рубрика.

"Росіяни обстріляли Авдіївку з артилерії – загинуло двоє осіб, з них одна дитина 2022 року народження.

Ще двоє людей – поранені. Був пошкоджений приватний будинок", – йдеться у повідомленні.

Пізніше голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив: "Жахлива трагедія у Авдіївці: під вогнем російської армії загинув 5-місячний хлопчик та його бабуся. Мати й батько дитини поранені", повідомив глава ОВА.

Він повідомив, що вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малечі подумати про сина й виїхати. Проте, за словами Кириленка, на жаль, навіть жорстка розмова не призвела до бажаного результату – жінка вже вкотре навідріз відмовилася виїхати у безпечніше місце.

"А сьогодні сталося непоправне", – додав він.

Кириленко наголосив, що попри те, що деяким людям евакуація й досі видається незрозумілим і зайвим кроком – це єдине, що зараз здатне зберегти життя.

"Вкотре звертаюся до цивільних, які всупереч здоровому глузду залишаються у прифронтовій зоні: евакуюйтеся! Надаємо для цього усе необхідне. Правоохоронці ризикують власним життям, щоб врятувати ваше – не нехтуйте цим. Збережіть себе та своїх дітей", – підкреслив глава ОВА.

Довідка

Днями керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що Авдіївка через атаки росіян у "червоній зоні": з міста почали евакуювати комунальників, а журналістам і волонтерам заборонили доступ у місто.

Барабаш також повідомив, що з міста планують примусову евакуацію 6 дітей, які лишаються в Авдіївці під постійним ворожим вогнем.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: