fbpx
Сьогодні
17:42 31 Бер 2023

Кулеба закликав уряд Британії відмовити у візах російським та білоруським тенісистам

English version here

Фото: ukrinform

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав уряд Великої Британії відмовити у візах спортсменам із росії та білорусі, яких допустили до Вімблдонського турніру.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Twitter міністра.

"Рішення Вімблдону дозволити російським і білоруським гравцям є аморальним. Чи припинила Росія свою агресію чи звірства? Ні, просто Вімблдон вирішив піти назустріч двом співучасникам злочину. Я закликаю уряд Великої Британії відмовити їхнім гравцям у візах", – написав Кулеба.

Нагадаємо, організатори Вімблдонського турніру вирішили зняти дискваліфікацію з гравців, які представляють росію і білорусь. Вони зможуть зіграти на турнірі "Великого шолома" в нейтральному статусі. Торік російські та білоруські тенісисти не були допущені до змагань через агресію рф проти України.

"Ми продовжуємо повністю засуджувати незаконне вторгнення Росії, а наша щира підтримка залишається з народом України. Це рішення було вкрай важким, не приймалося легковажно чи без особливої уваги до тих, на кого впливатиме", – заявив очільник організації Іен Г'юїтт.

Довідка

Вімблдонський турнір  – найстаріший двотижневий турнір великого тенісу, який відбувається щорічно в кінці червня — на початку липня на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в Лондоні, Англія. Третій турнір Великого шлему з початку року після Australian Open та Roland Garros і єдиний, що проводиться на кортах із трав'яним покриттям.

У Вімблдонському турнірі водночас розігруються звання чемпіонів у індивідуальному й парному розрядах серед чоловіків і жінок та міксті (чоловік і жінка в одній команді), а також проводяться змагання серед юніорів (окрім мікстів). Додатково проходять турніри у старших вікових категоріях: парні чоловічі для гравців від 35 та від 45 років і парні жіночі від 35 та від 45 років.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: