fbpx
Сьогодні
10:47 11 Бер 2023

The Guardian: Британія закликала спонсорів Олімпіади Coca-Cola та Samsung підтримати заборону на участь росіян

English version here

Фото: З відкритих джерел

Із закликом чинити тиск на Міжнародний олімпійський комітет через його пропозиції дозволити росіянам і білорусам знову змагатися в міжнародному спорті та на Іграх у Парижі 2024 року звернувся Уряд Великої Британії до найбільших спонсорів Олімпійських ігор.

Про це пише The Guardian.

Як зазначає видання, міністерка культури Люсі Фрейзер звернулася, зокрема, до Coca-Cola, Intel, Samsung і Visa.

"Ми сповнені рішучості, що режимам росії та Білорусі не можна дозволити використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях", наголосили в листі.

Нагадаємо, що 7 лютого, про своє небажання бачити російських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року заявила мер Парижа Анн Ідальго.

Як писала Рубрика, Міжнародна федерація фехтування (FIE) вирішила анулювати усунення спортсменів із рф та рб від змагань під егідою організації. Починаючи з середини квітня представники країн-агресорок зможуть повернутися на доріжку і боротися за медалі, незважаючи на війну в Україні.

Довідка

25 січня МОК опублікував заяву, у якій закликав дозволити окремим російським і білоруським спортсменам, які не підтримують війну в Україні, брати участь у спортивних змаганнях під нейтральним прапором.

Водночас в організації підтвердили, що санкції проти росії та Білорусі залишаються чинними. На території обох країн заборонено проводити міжнародні змагання.

У відповідь на це президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт заявив, що Україна може бойкотувати Олімпійські ігри, якщо російським і білоруським спортсменам дозволять повернутися на міжнародні спортивні змагання. А втім, він наголосив, що це "крайній захід".

Президент України Володимир Зеленський також звернувся з листами щодо заборони участі рф у змаганнях – до президентів провідних міжнародних спортивних федерацій. А також до президента Франції Емманюеля Макрона, чия країна прийме Олімпійські ігри 2024 року.

Український лідер заявив, що Україна розпочинає міжнародну кампанію, щоб не допустити російських спортсменів до змагань на Олімпіаді.

Низка країн, зокрема Польща та Велика Британія, вже засудили наміри МОК. А Данія навіть не виключила можливості бойкоту.

Латвія також заявила, що поки триває війна росії проти України, вона не братиме участі в Олімпійських іграх разом зі спортсменами з рф та білорусі.

Натомість МОК відкинув критику з боку України, назвавши її "наклепницькою".

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: