fbpx
Сьогодні
21:00 30 Бер 2023

На вступ до "Гвардії наступу" надійшло від українців понад 35 тисяч заявок

Фото: Телеграм / Нацгвардія – Війна за МИР

До "Гвардії наступу" громадяни країни подали понад 35 тисяч заявок, 16 тисяч з яких до підрозділів, що входять до складу Національної гвардії.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник НГУ Руслан Музичук, передає кореспондент Укрінформу.

"Загальна кількість заявок, які були подані за майже 2 місяці до усіх підрозділів МВС (які входять до "Гвардії наступу" — ред.), становить трохи понад 35 тисяч.

І понад 16 тисяч — це саме ті, що стосуються саме наших підрозділів", – сказав Музичук.

Як повідомив спікер НГУ, на цей час понад 10 відсотків кандидатів із тих, що подали заявки, зараховані до військових частин.

Окрім того, у пресслужбі МВС розповіли, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час робочої зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Як заявив він, добровольці, які входять до бригад "Гвардії наступу", є надзвичайно вмотивованими.

"Міністр поінформував, що нещодавно відвідав таку бригаду прикордонної служби – "Сталевий кордон", та відзначив, що добровольці є надзвичайно вмотивованими", – наголосили у повідомленні.

Клименко також додав, що на цей момент міністерство працює над впровадженням нової системи соцзахисту, медреабілітації та психологічного супроводження службовців та працівників органів системи МВС.

Довідка

На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів "Гвардії наступу". Ці підрозділи націлені, зокрема, на звільнення окупованих Росією територій.

Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть служити. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід.

Як писала Рубрика, оскільки в Україні є велика кількість охочих вступити до штурмових бригад, рекрутингова кампанія з формування "Гвардії наступу" може продовжитися, хоча офіційно її закінчення 1 квітня. До того ж планується створити резерв для підрозділів "Гвардії".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: